Digitale operator ondersteuning met TNO implementeren

Het project de Fabriek van de Toekomst helpt MKB-bedrijven met het efficiënt en foutloos produceren door digitale operator ondersteuning.

De uitdagingen voor de maakindustrie zijn bekend: het produceren van kleine series, complexe producten in grote variëteit met een steeds snellere levertijd en een kortere product life cycle. De kwaliteitseisen zijn hoog: in één keer goed. De juiste informatie op de werkplek (orderinformatie, werkinstructies en traceerbaarheid van onderdelen en producten) wordt steeds belangrijker. Het Interreg project FOKUS biedt MKB-ondernemers in Zuid-Nederland de kans om met ondersteuning van TNO aan de slag te gaan met het digitaliseren van de werkplek.

In de onderstaande video licht Tim Bosch dit graag voor je toe.

Slimme inzichten tot realisatie brengen...

In een pilotproject verkennen we de haalbaarheid van de meeste geschikte technologische oplossing. Zoals stapsgewijze digitale instructies via een beeldscherm of tablet, projectietechnologie, Smart Glasses en andere technieken.

Sluit aan op jouw ambities en bedrijfsdoelstellingen

Geschikt voor processen en producten van onderneming

Acceptatie en aansluiting bij medewerkers

Is deelnemen kosteloos?

De Europese Unie (EU) ondersteunt dit project via Interreg: een Europese subsidieregeling voor ruimtelijke en regionale ontwikkeling. In dit geval om de maakindustrie te ondersteunen in het innoveren van productie. Dit brengt het MKB uit de maakindustrie samen. Maakbedrijven uit Limburg, Noord-Brabant en Zeeland (Nederland) en Vlaanderen (België) doen kosteloos met ons mee.

Welke voorwaarden zijn er om mee te doen?

Er is ruimte voor vijf MKB-maakbedrijven uit Zuid-Nederland en Vlaanderen. Meld je aan via deze pagina om direct tot een gesprek te komen.

Al bezig met een haalbaarheidsstudie, businesscase of pilot?

Dan is het mogelijk om je direct verder te helpen bij het laatste onderdeel: een implementatieplan.

Is het mogelijk om zonder haalbaarheidsstudie, businesscase of pilot een implementatieplan te laten maken?

Vanuit de Fabriek van de Toekomst helpen wij maakbedrijven zowel tijdens de onderzoeksfase als bij het schrijven van een implementatieplan. Wij kijken graag naar de mogelijkheden binnen jouw maakbedrijf, zoeken samen naar een nieuwe route en schrijven op basis daarvan een implementatieplan.

Onze kennispartners werken samen met MKB-maakbedrijven uit Limburg, Zeeland, Brabant en Vlaanderen.

KLAAR OM TE STARTEN?

Meld je direct aan

Wij staan te trappelen om je verder te helpen. Na jouw aanmelding nemen wij direct contact met je op.

Voor- en achternaam*
Bedrijfsnaam*
Telefoonnummer*
Ja, wij zijn MKB-maakbedrijf!*

Samen met een projectgroep selecteren we de oplossingsrichting voor werkinstructies op basis van jullie doelstellingen en bedrijfscontext. Dan volgt er een korte evaluatiestudie op de werkvloer voor een representatief voorbeeldproduct uit het bedrijf. Tot slot stellen we de businesscase op en komen er vervolgstappen om de implementatie te formuleren.

Tim Bosch
Senior Researcher bij TNO